dijous, 19 de març del 2009

Jornada d'economia de la innovació: triple hèlix

L’Organisme Autònom Desenvolupament Local de la Diputació de Tarragona organitza la “Jornada d’economia de la innovació: el model triple hèlix”, que tractarà sobre la importància de cooperar per innovar mitjançant la implicació dels tres agents: la universitat, les empreses i l’Administració. L’objectiu de la jornada és apropar experiències de cooperativisme innovador des de Mondragón i del Centre d’Emprenedoria i Transferència Tecnològica de la Universitat d’Oxford per promoure la creació d’empreses de base tecnològica i fomentar la cooperació publicoprivada entre la triple hèlix (universitat, empreses i Administració). Es pretén donar a conèixer els instruments de finançament per a projectes empresarials d’R+D que ofereix el Centre per al Desenvolupament Tecnològic Industrial a través del Ministeri de Ciència i Innovació i aprofundir sobre el programa PARTNERS, com una eina de formació en l’àmbit de la cooperació publicoprivada.

La jornada tindrà lloc a la Cambra Oficial d’Indústria i Navegació de Tortosa el proper 26 de març a les 9.00 del matí, i comptarà amb la presència destacada del Dr. Iñazio Irizar, de Mondragón, i el Dr. David Baghurst, d’Oxford. Posteriorment, Xavier Marcet Gisbert, conseller delegat d’LTCproject, ens parlarà sobre “les dificultats d’assolir resultats d’impacte en la triple hèlix”. També comptem amb la reconeguda experiència de Clade Grup Empresarial Cooperatiu i la Fundació URV.


La conjuntura econòmica actual fa palesa l'evidència que cada cop hi ha una necessitat més gran de col·laboració tant en xarxa com per mitjà d'aliances per innovar, retenir talent i gestionar els fluxos de coneixement en un determinat territori.

Amb la celebració de les “Jornades d'economia de la innovació: el model triple hèlix”, l'Organisme Autònom Desenvolupament Local pretén sensibilitzar el teixit empresarial, l'Administració pública i les universitats sobre la importància d'establir un model de desenvolupament regional basat en la innovació i la creativitat, mitjançant la implicació i col·laboració dels tres agents per dur a terme projectes en comú.

L'objectiu de la jornada és donar a conèixer diferents experiències, tant de l'àmbit nacional com internacional, que puguin ser útils per al Camp de Tarragona i les Terres de l'Ebre per tal de fomentar la cooperació publicoprivada, retenir el coneixement generat i esdevenir més competitius, aspectes clau per fomentar el teixit empresarial de base tecnològica i aprofitar el
talent de la creixent societat del coneixement. L'expertesa professional de les persones convidades i les experiències exposades ens ajudaran a reflexionar sobre la necessitat de plantejar alternatives al model econòmic actual.

Informació:
977 24 94 88 - 977 44 24 99 (Montse Callau)

Inscripcions:
mcallau@diputaciodetarragona.cat

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada