dimecres, 18 de març del 2009

Ruta de l'oli i l'olivera: un projecte conjunt


L'any 2007, en el marc del nou Pla Operatiu d'Ocupació Turística (POOT), es van iniciar els treballs per la creació d'una ruta que donés difusió del nostre territori a partir del denominador comú de l'oli i l'olivera.

La Ruta de l’Oli i l’Olivera per la comarca del Montsià, és un producte turístic comarcal que posa en valor la identitat d’un territori vinculat des de temps remots a la producció olivarera. Hi ha testimonis històrics de l’època ibera que demostren les relacions comercials amb altres cultures de la Mediterrània, les quals van introduir el cultiu de l’olivera en aquestes terres.

La Ruta uneix cinc municipis de l’interior de la comarca del Montsià, des de la Plana del Montsià fins al Parc Natural dels Ports. A cada poble hi descobriràs vincles lligats al món de l’olivera i l’oli: Santa Bàrbara; la colonització d’un poble, La Galera; el cultiu i paisatge d’oliveres, Godall; l’elaboració de l’or líquid, Ulldecona; la grandiositat d’uns arbres històrics i La Sénia; la gastronomia de l’oli.

La Ruta de l’Oli i l’Olivera per la comarca del Montsià, pretén mostrar a partir de la vivència i les sensacions els secrets del fascinant món oleícola. Per aquest motiu és imprescindible la visita a les cooperatives i molins que participen en la ruta, els quals us oferiran una sèrie d’activitats per gaudir i conèixer la nostra tradició, així com els forns de pa seniencs que us mostraran la transformació de l’oli en producte gastronòmic o els diferents restaurants vinculats a la ruta, on podreu degustar el menús de la Ruta de l’Oli i l’Olivera i descobrir els diferents sabors de l’oli barrejats amb els productes de major qualitat de les nostres terres.

Actualment, s'estan enllestint els darrers treballs. Per una banda, s'han començat a instal•lar els plafons informatius, tant els generals que aniran a l'entrada de cada municipi, com els concrets, situats al centre de cada població. També ja s'han definit els locals de restauració, cooperatives i molins d'oli que participaran en la ruta i els menús gastronòmics que s'hi podran degustar. Es preveu que cap a primers del mes d'abril, la ruta estigui ja concretada.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada