dimecres, 25 de març del 2009

XVI Fira de la terrissa de la Galera 2009

De l'1 al 3 de maig de 2009, es celebra la XVI Fira de la terrissa de la Galera, organitzada per l'Associació Cultural Galerenca "Lo Cadub" i l'Ajuntament de la Galera. Aquesta fira s'ha convertit en un dels esdeveniments culturals més importants de la comarca i les Terres de l'Ebre, per la seva trascendència sociocultural i per l'important nombre d'expositors que s'hi apleguen anualment, tant de Catalunya com també la resta de l'estat i altres punts del món. Per aquest any, s'han organitzat diferents activitats paral·leles:
  • Demostracions al torn d'elaboració de peces per part dels terrissers que venen de fora, el terrisser actiu de la Galera i altres terrissers d'altres anys.
  • Dia de la comunitat autònoma, amb la representació dels seus artesans, exposicions,... a la plaça del Mercat.
  • Venda de la peça conmemorativa de l'any 2009, sèrie limitada, cunyada i numerada, elaborada per l'únic terrisser en actiu de la comarca, Joan Cortiella.
  • Exposició de ceràmica de l'artista Sílvia Bonet i Bertomeu, guanyadora del 1r Premi de ceràmica artística Vila de la Galera 2008, a la sala 2 de Terracota, Centre d'interpretació de la terrissa de la Galera.
  • Assemblea general i reunió del Comité executiu de l'Associació Espanyola de Ciutats de la Ceràmica (AeCC), de la quan en formen part l'Ajuntament de la Galera i l'Associació Cultural Galerenca "Lo Cadub". Aquesta associació s'ha creat amb la idea de potenciar i donar valor a la ceràmica i terrissa, essent 27 ciutats membres de la mateixa associació.
Us esperem!


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada